Aktuelnosti

SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE COMMUNICATION BREAKDOWN KSENIJE KOVAČEVIĆ

U Modernoj galeriji „Likovni susret“ Subotica će u ponedeljak, 14. aprila, u 20 časova biti održano svečano zatvaranje izložbe Communication Breakdown Ksenije Kovačević. Ovim povodom biće upriličen razgovor sa umetnicom uz prezentaciju njenog umetničkog opusa. U razgovor će se direktno iz Njujorka putem Skypa uključiti i umetnica Milena Nena Popov. Moderator večeri je Miroslav Jovančić, a publici će se obratiti i kustoskinja izložbe Jasmina Jovančić Vidaković. Izložba će biti otvorena do 17. aprila 2014. godine.

Komunikacija ili prekid komunikacije?

U Modernoj galeriji „Likovni susret“ Subotica u toku je izložba Ksenije Kovačević Communication Breakdown. Jedan od pratećih programa ove izložbe biće i razgovor Komunikacija ili prekid komunikacije? koji će se održati u četvrtak, 10. aprila 2014. godine u 18 sati. Tema razgovora je problem zavisnosti od interneta, online igara i elektronskih uređaja i novi modeli komunikacije. U razgovoru će učestvovati Ljiljana Mokan Bogdanović, pedagoškinja i savetnica za transakcionu analizu u edukaciji, i Jasna Vojnić, psihološkinja, a moderatorka večeri je Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja pedagog.

Velimir Vukićević: Igra stvarnosti

Moderna galerija „Likovni susret“ Subotica Vas srdačno očekuje na otvaranje izložbe Igra stvarnosti Velimira Vukićevića keramičara i profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu u petak, 28. marta 2014. godine u 18 časova.  O izložbi će govoriti Nela Tonković, kustoskinja izložbe a izložbu će otvoriti mr umetnosti Ljubica Jocić – Knežević, keramičarka.

Velimir Vukićević: Igra stvarnosti je izložba koja će subotičkoj publici predstaviti jednog od najeminentnijih umetnika na polju umetničke keramike. Publika pamti njegova ostvarenja prezentovana na izložbama Trijenala keramike na kojima je dobio i mnogobrojne nagrade. Njegova prefinjena estetska poetika i vrhunska izvedba umetničke ideje obezbedile su mu zapaženo mesto na domaćoj i međunarodnoj umetničkoj sceni. Velimir Vukićević predstaviće deo svog najnovijeg opusa skulpturama u tehnici porcelana.


Arhiva vesti